Manapság egyre nehezebb előre látni, milyen élelmiszerek kerülnek egyik napról a másikra valóságos reflektorfénybe. Gondoljunk csak 2024 talán legnagyobb gasztronómiai dobására, a Dubai csokoládéra, mely pisztáciás különlegességnek több ezren lettek fanatikusai az édesség globális berobbanása után. Mindez nem történhetett volna meg a közösségi média – és azon belül is a Tiktok – segítsége nélkül. Az APNews szakértői azonban úgy vélik, nem teljesen a sötétben tapogatóznak: felsorolták azokat az élelmiszereket, melyek szerintük a 2025 gasztrokedvence cím legesélyesebb várományosai.
Ázsiai ételek a világ körül
Az ázsiai konyha már jó ideje hatalmas népszerűségnek örvend a világ szinte minden táján, egyre több ilyen élelmiszerüzlet és vendéglátóhely található hazánkban is.
A mirelit szekciónál se lepődjünk meg, ha fagyasztott ázsiai tésztabatyukkal találkozunk.
Chili minden mennyiségben
2025-ben minden a csípősségről fog szólni: ám a hangsúly nem a mennyiségen lesz, hanem inkább a minél komplexebb felhasználásáról, legyen szó fűszeres-édes kombinációkról, rágcsálnivalókról vagy akár csípős olajokról.
Ennek a mexikói verziója a „salsa macha”, mely olajos magvakat is tartalmaz.
Ropogtatás ezerrel
Mint azt már a „chili crunch” esetében is láthattuk, szeretjük ropogós textúrájú finomságokkal kényeztetni magunkat. A pisztácialáz például már jó ideje ég, ám idén a tetőfokára hághat: a pisztáciás péksütemények, krémek, kávék és csokoládék népszerűbbek lesznek, mint valaha.