Kalandozás a konyhában és a tányéron
A szakértők szerint amióta véget értek a Covid alatti lezárások és az emberek újból bármikor repülőre pattanhatnak, egyre nyitottabbak az új ízek iránt. Sőt, szeretik a külföldi kulináris élményeket otthon is rekreálni: így egyre nagyobb az igény a különleges fűszerek, alapanyagok, rágcsálnivalók elérhetőségére.
Funkcionalitás mindenek felett
Ennek szellemében hódítanak az olyan alkoholmentes italok is, melyek például vitaminokkal, elektrolitokkal dúsítottak. Sőt, ilyen a gombakávé is, mely sok, az egészségtudatosság felé kacsintgató fogyasztó kedvencévé válhat idén.
Egy kis extra fehérje sosem árthat
A fehérjével dúsított reformélelmiszerek ma már szinte ellepik a boltokat. A joghurtok, a pudingok, a tejszeletek, sőt, még a chipsek sem maradhattak ki a sorból: számos terméket vásárolhatunk, melyekkel gyerekjáték a proteinbevitel. Minden jel arra mutat, hogy a gyártók idén is innovatívabbnál innovatívabb ötletekkel fognak előállni, és 2025 egyik jelszava is a fehérje lesz.