0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. január 26.

Tüzes olajok, pisztáciakávé és kimchiuralom – ezekért fogunk megőrülni 2025-ben

Új év, új ízek: idén vajon milyen különlegességek fogják uralni tányérjainkat? A szakértők megpróbálják megjósolni 2025 legnagyobb gasztronómiai trendjeit.

Kalandozás a konyhában és a tányéron

Egyre nyitottabbak vagyunk az új ízek iránt
Fotó: Freepik

A szakértők szerint amióta véget értek a Covid alatti lezárások és az emberek újból bármikor repülőre pattanhatnak, egyre nyitottabbak az új ízek iránt. Sőt, szeretik a külföldi kulináris élményeket otthon is rekreálni: így egyre nagyobb az igény a különleges fűszerek, alapanyagok, rágcsálnivalók elérhetőségére.

Funkcionalitás mindenek felett

matcha latte
A matcha tea rendkívül gazdag antioxidánsokban
Fotó: Freepik
Az „ételek gyógyító erejében” egyre többen hisznek: sokan ma már inkább arra fókuszálnak, hogyan befolyásolja az adott étel hangulatukat, egészségüket, mintsem hogy azon aggódjanak, mit kellene kizárniuk étrendjükből.

Ennek szellemében hódítanak az olyan alkoholmentes italok is, melyek például vitaminokkal, elektrolitokkal dúsítottak. Sőt, ilyen a gombakávé is, mely sok, az egészségtudatosság felé kacsintgató fogyasztó kedvencévé válhat idén.

Egy kis extra fehérje sosem árthat

fehérjepor, protein
A fehérjepor szinte már minden konyhában megtalálható
Fotó: Unsplash

A fehérjével dúsított reformélelmiszerek ma már szinte ellepik a boltokat. A joghurtok, a pudingok, a tejszeletek, sőt, még a chipsek sem maradhattak ki a sorból: számos terméket vásárolhatunk, melyekkel gyerekjáték a proteinbevitel. Minden jel arra mutat, hogy a gyártók idén is innovatívabbnál innovatívabb ötletekkel fognak előállni, és 2025 egyik jelszava is a fehérje lesz.

Emellett a social mediát is el fogják lepni a különböző receptötletek, melyek mind a protein körül fognak forogni.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/apnews.com

Magazin ajánló: