Teljes kiőrlésű gabonák

A teljes kiőrlésű gabonákkal olyan szívbarát tápanyagokat viszünk be, mint például a B-vitamin és a magnézium.
Kutatások bizonyították, hogy az alacsony glikémiás indexű teljes kiőrlésű gabonák (például barnarizs, hajdina, zabpehely, köles, árpa) bevitele csökkenti a 2-es típusú diabétesz kockázatát, a cukorbetegségben szenvedők pedig jobban kitettek a szívbetegségeknek is.
Paradicsom

Tésztaszósz, bruscetta vagy caprese saláta: ha paradicsomról van szó, a mediterrán diéta követői számtalan módon felhasználják a paradicsomot. És hogy ez miért jó a szívnek?
A likopint ráadásul a kedvező koleszterinértékekkel is összefüggésbe hozták. A paradicsomban található antioxidánsok és a kálium együttesen segítenek csökkenteni a vérnyomást és a stroke kockázatát is.
Babfélék

A különböző babok remek forrásai a fehérjének, a rostoknak és az ásványi anyagoknak, kifejezetten a magnéziumnak és a káliumnak.
Fogyassz hetente legalább kétszer valamilyen hüvelyest, például vöröslencse-krémlevest, hummuszt vagy csicseriborsós salátát!
Olajos magvak

Tele vannak egészséges zsírsavakkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Emellett kiváló antioxidáns-források is. Fogyassz minden nap egy kis maréknyi olajos magot, például mandulát vagy kesudiót! Magvajként kerülhetnek smoothieba is, gyümölcsökkel együtt fogyasztva csökkentik a vércukorszint kilengését.