Bizonyos élelmiszerek fogyasztása gyulladásos folyamatokat vált ki, mely olyan bőrproblémákhoz vezethet, mint például az ekcéma, az akné vagy akár a pikkelysömör. Sőt, az alábbi ételek az öregedést is fokozzák, ezt pedig nemcsak a bőröd fogja megsínyleni, de az általános egészségügyi állapotod is.
A SheFinds dietetikusa, Robert W.B. Love azt javasolja, minél ritkábban kerüljenek az alábbiak a tányérra.
Grillhúsok öregedést

A grillhúsokat gyakran fogyasztjuk túlsütve. Az égett, elszenesedett részekkel pedig úgynevezett előrehaladott glikációs végtermékeket viszünk be (AGE, advanced glycation end products).
Ezek egyébként számos, magas hőmérsékleten készült élelmiszerben megtalálhatóak, legfőképp az ultrafeldolgozott, füstölt húsárukban. Az antioxidánsok, melyek megtalálhatóak a zöldségekben, gyümölcsökben, segítenek ellensúlyozni a káros vegyületek hatását, így azokból fogyassz minél többet! Grillezéskor pedig figyelj arra, hogy ne süsd túl a húsokat, illetve ne használj hozzájuk ultrafeldolgozott, cukros szószokat, pl. bolti barbecue szószt!
Finomított cukor

Bizonyára nem meglepő, ha azt mondjuk, érdemes minimalizálnod a hozzáadottcukor-beviteledet. De azt is tudtad, hogy a cukrot fiatalosságod megőrzése érdekében is érdemes elhagynod?
Az AGE-k itt is kulcsszerepet játszanak, hiszen akkor is képződik belőlük a szervezetben, amikor túl nagy mennyiségű cukor van a véráramban. Károsítják a kollagénszintézist, mely elengedhetetlen a feszes, rugalmas bőr érdekében. Emellett a túlzott cukorfogyasztás hatására szabadgyökök is keletkeznek, ez pedig a sejteket károsítva gyorsítja az öregedési folyamatokat.
Rántott, olajban sült ételek

Bő olajban sütéskor is fennáll az AGE-k veszélye, ekkor ugyanis rengeteg képződik belőlük. Mindemellett a rántott ételekben lévő transzzsírok és a használt olajok is növelik a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat. Fogyasztásuk hatására szabadgyökök is termelődnek a szervezetben.