0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

Ez a 9 legjobb szuperélelmiszer: de mennyit kell enni belőlük, hogy hassanak?

Minél több szuperélelmiszer, annál jobb: de mégis mennyit érdemes fogyasztani belőlük, hogy kifejthessék áldásos hatásukat?

 Mandula

A mandula tele van E-vitaminnal, így szuperül regenerálja a bőrt, segít csökkenteni az öregedés jeleit.

Fogyassz el minden nap 10-12 szemet belőle!
Fotó: Freepik

Zöld tea

A forró ital természetes forrása a polifenoloknak, amelyek csökkentik a gyulladásos folyamatokat és támogatják a hosszú életet – mondják a szakértők. Emellett harcolnak a szabad gyökök ellen, amelyek ráncokat, megereszkedett bőrt és sejtkárosodást okoznak.

Napi 2-3 csészényi zöld tea fogyasztása javasolt.

Paradicsom

Egyszerű, de nagyszerű élelmiszer, mely valószínűleg minden konyhában megtalálható. A paradicsom C-vitamintartalma segít megőrizni a bőr rugalmasságát és feszességét, és segít megvédeni a bőrt a korai öregedéstől. Napi 1 közepes paradicsom vagy 5 koktélparadicsom kerüljön a tányérodra!

Étcsokoládé

Bizony, a csokoládé nagyon is egészséges: feltéve, ha 70% feletti a kakaótartalma és kockánként, nem szeletenként fogyasztjuk. 

A jó minőségű étcsokoládé ugyanis olyan flavonoidokat tartalmaz, amelyek javítják a vérkeringést és a bőr hidratáltságát.

Csökkenti a gyulladásos folyamatokat, elősegítve a hosszú életet. Ám ne ess túlzásba az édes finomsággal, napi 1-2 kocka bőven elég belőle, hogy kifejthesse áldásos hatásait.

étcsokoládé
Fotó: Freepik

Kivi

Nem is gondolnánk, a kivi milyen jót tesz a bőrünknek. Magas a C-vitamintartalma fokozza a kollagéntermelést, emellett jól hidratálja a bőrt.

Napi 2 kivivel sokat tehetünk a bőr elöregedése ellen.
Fogyaszd minél gyakrabban és változatosabban az alábbi szuperélelmiszereket, hogy minél többfajta vitamint és antioxidáns bevihess!
Ajánljuk még:
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.