Zsírégetés fokozása
A növényi eredetű ételek magas tápértékükkel megelégedettséggel töltik el a szervezetet, jelentős rosttartalmuk végett elnyújtják a jóllakottság érzését, megnehezítik a túlevést, míg a zsírdús, finomított szénhidrátokat tartalmazó ételekből szinte észrevétlenül is túl sokat tudunk enni.
Gyulladáscsökkentés
A feldolgozott ételek tele vannak gyulladáskeltő anyagokkal és erősen igénybe veszik a kardiovaszkuláris rendszer türelmét. A gyümölcsök és a zöldségek fitonutrienseikkel pedig éppenhogy a gyulladások megelőzésén, illetve csökkentésén dolgoznak, valamint igyekeznek védeni a keringési rendszert. A növényi alapú tehát étrend segít tisztábban, rugalmasabban tartani az ereket, így a szívnek sokkal könnyebb dolga lesz, nem kell annyit erőlködnie, hogy átpréselje a vért a szűkös, kicsiny keresztmetszetű, merev érhálózaton.

Amikor helyreállításra kerül sor
Az antioxidáns mikro- és fitonutriensek, – mint például a béta-karotin, a C- és az E-vitamin, kvercetin, rezveratrol, stb.- rendkívül fontos szerepet játszanak az izomsejtek fejlődésében, továbbá felturbózzák a szervezet gyógyulási erejét, lerövidítik a lábadozási időt, ösztönzik az elhasználódott, vagy sérült sejtek kijavítását, cseréjét.
Hidratálás
Étrendünknek módjában áll, hogy kitűnő kondícióban tartson minket, valamint megelőzzön számos mobilitási problémát, beleértve a fájdalmat, a merevséget és az ízületekre nehezedő nyomást. Ha szép, és erős izmokat, valamint jó erőnlétet szeretne, ne feledkezzen el a zöldségekről! Azok ugyanis létfontosságú szerepet játszanak az izomépítésben, a felépülési idő csökkentésében és az erőnlét javításában.

Ajánljuk még: