
A fiatal állomány már elkezdte a termelést, de egyelőre csak napi 20-40 tojásnál tartanak. Várakozás szerint a 22-23. élethetüktől 12-13 ezer darabot tojnak majd naponta. A cég tervei szerint a teljes mennyiséget belföldön értékesítik, elsősorban a környéken található éttermek, cukrászdák és szállodák számára. Tárgyalásban vannak egy tojás-nagykereskedővel, és a helyi lakosságot is ki szeretnék szolgálni egy telepi tojásboltban.
Mint számos más termékből, a jércéből is hiányt okozott a COVID. Nemcsak drága, hanem időigényes is hozzájutni, ezért a Reibling-farmon szóba került, esetleg felelevenítenek egy régi módszert a termelési ciklus meghosszabbítására. Ez az úgynevezett vedletés, aminek az a lényege, hogy egy hétig megvonják a takarmányt az állatoktól, aminek hatására levedlenek, mintegy 10 százalékuk el is hullhat, de ami megmarad, az az elvárt szinten fogja tudni folytatni a tojást, még 5-6 hónapig.
A jércék egyébként szemestakarmányban tritikálét, kukoricát, napraforgót, szójadarát kapnak, ami ásványi premixszel egészül ki. A gazdaság a baromfi- és sertéstelep ellátásának mintegy hatvan százalékát termeli meg saját földeken. A 300 hektáros területből 200 hektárt öntözhetővé tettek egy támogatott beruházás keretében.
Az eredetileg 750 millió forintra tervezett tojóüzem építésére 2020-ban adtak be pályázatot, és 2021-ben kezdték el a kivitelezését. A közben kialakult pénzügyi-gazdasági válság miatt jelentősen megnőttek a költségeik. Az irányító hatóság 20 százalékos költségemelkedést engedélyezett az építőanyagok tekintetében, de a beruházáshoz így is jelentősen nagyobb önrészt kellett mozgósítaniuk a tervezettnél. Mivel azonban a hízóból és a malacból folyamatosan van exportbevételük, euró-alapon alacsonyabb kamattal vehették igénybe a bankhitelt.