Narancslé
Azzal valószínűleg mindenki tisztában van már, hogy a túlzott sóbevitel rendkívül megterheli szervezetünket, többek között magas vérnyomást is eredményezhet. Ám azt már kevesebben tudják, hogy a kálium segíthet kompenzálni a nagy mennyiségű só által megdobott nátriumszintet. Veséink ugyanis azon dolgoznak, hogy szervezetünkből kivonódjon a felesleges só, ám ehhez többek között káliumra van szükségük.
A gránátalmalé és a répalé nem képezik olyan szerves részét a reggeliző asztalnak, mint a narancsos verzió, de ezeket is bátran fogyaszthatjuk, ha el szeretnénk látni káliummal szervezetünket. Ám vigyázzon, ha veseelégtelenséggel küzd, mindenképp egyeztessen orvosával a mennyiséget illetően. Ugyanis a nem megfelelően működő vesék nem képesek feldolgozni a káliumot. A betegség pont emiatt sokszor a magas vérnyomás velejárójaként jelentkezik.
Alacsony zsírtartalmú tej
Kutatások támasztják alá, hogy ezek az élelmiszerek segíthetnek javítani a vérnyomásszint-értékeket. Ez a bennük található káliumnak, foszfornak, kalciumnak és D-vitaminnak köszönhető, melyek jó hatással vannak a vérnyomásra.