Natúr joghurt
A natúr joghurt kálium-, magnézium- és kalciumtartalma révén segíti vérnyomásunk egészséges szinten tartását. A magas vérnyomás az ereket szűkítve terheli szívünket, mely hosszú távon kulcsfontosságú szervünk gyengüléséhez vezet. Ez pedig akár szívroham bekövetkeztét is előidézheti.
Bogyós gyümölcsök
A bogyós gyümölcsök rost-és antioxidánstartalma egyaránt magas, mindkettő által csökkenthető a kardiovaszkuláris betegségek kockázata. Kutatások bizonyították, hogy
Lazac
Nem csak remek fehérjeforrás, de szívbarát Omega-3 zsírsavakban is gazdag. Utóbbi mérsékli a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat valamint a túl magas trigliceridszintet. A szakértők javaslata alapján
Paradicsom
A paradicsom vörös pigmentjeit a likopin nevű karotinoidja adja, mely segítheti a rossz, azaz az LDL koleszterinszint csökkentését vérünkben. Ezen vérzsírok oxidációja ugyanis az artériák belső falán lévő plakkok felhalmozódását eredményezi, mely hosszú távon akár érelmeszesedés kiváltó oka is lehet.
Szívünk a szervezet rendkívül összetett motorja, egészséges működésében szerepet játszik a táplálkozás mellett életmódunk, genetikánk is. Ám ha az említett élelmiszereket beépítjük étkezéseinkbe,