0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

Előzze meg a bajt: 11 élelmiszer, mellyel csökkenthető a szívroham kockázata

 „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja” ­­– szól a mondás. Ám ahhoz, hogy a kardiológust távol tartsuk, egy almánál többre lesz szükség…

Natúr joghurt

joghurt gyümölcsökkel

A natúr joghurt kálium-, magnézium- és kalciumtartalma révén segíti vérnyomásunk egészséges szinten tartását. A magas vérnyomás az ereket szűkítve terheli szívünket, mely hosszú távon kulcsfontosságú szervünk gyengüléséhez vezet. Ez pedig akár szívroham bekövetkeztét is előidézheti.

Bogyós gyümölcsök

bogyós gyümölcsök, málna, áfonya

A bogyós gyümölcsök rost-és antioxidánstartalma egyaránt magas, mindkettő által csökkenthető a kardiovaszkuláris betegségek kockázata. Kutatások bizonyították, hogy

rendszeres bogyósgyümölcs-fogyasztással csökkenthető a vér LDL koleszterinszintje valamint optimalizálódhat a vérnyomásszint is.

Lazac

lazac

Nem csak remek fehérjeforrás, de szívbarát Omega-3 zsírsavakban is gazdag. Utóbbi mérsékli a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat valamint a túl magas trigliceridszintet. A szakértők javaslata alapján

hetente legalább két alkalommal fogyasszunk olajos halat, például lazacot.

Paradicsom

paradicsom

A paradicsom vörös pigmentjeit a likopin nevű karotinoidja adja, mely segítheti a rossz, azaz az LDL koleszterinszint csökkentését vérünkben. Ezen vérzsírok oxidációja ugyanis az artériák belső falán lévő plakkok felhalmozódását eredményezi, mely hosszú távon akár érelmeszesedés kiváltó oka is lehet.

Szívünk a szervezet rendkívül összetett motorja, egészséges működésében szerepet játszik a táplálkozás mellett életmódunk, genetikánk is. Ám ha az említett élelmiszereket beépítjük étkezéseinkbe,

már egy lépessel közelebb kerülünk a szívbarát életmód kialakításához!
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ cleanplates.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.