0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 21.

Könyvajánló: A Méhészet Művészete

Weiner Sennyey Tibor József Attila-díjas költő és író, Méhészet szaklapunk rendszeres szerzője legújabb könyve, A Méhészet Művészete, egy izgalmas és kalandos utazásra invitálja az olvasót a méhek világába.
A „Méhészet Művészete” a méhek kultúrtörténetét mutatja be a kezdetektől napjainkig. Továbbá a szerző saját méhészeti tapasztalataival és megfigyeléseivel gazdagítja olvasmányosan megírt esszéit, többek között érinti azt a válságot is, mely a beporzókat érinti a jelenben.

A Méhészet Művészete tartalmából

A könyv lapjain nyomon követhetjük a méhek és az ember kapcsolatát az őskortól napjainkig. Megismerhetjük az őskori mézvadászok és méhsámánok világát, az ókori Egyiptom méhészeit, és eljuthatunk a „tejjel-mézzel folyó” Kánaánba. 
Az esszék között szerepelnek méhes filmekről, rejtélyes kaptárkövekről, és a magyar nyelv és néphagyomány méhészeti emlékeiről szóló írások is. Berzsenyi Dániel méhesháza éppúgy szóba kerül, mint Hamvas Béla gondolatai a méhészetről. Megtudhatjuk, hogyan figyeljük meg a méheket, milyen a méhek társadalma, és léteznek-e űrméhek.
Az író arra is kitér, hogy milyen méhész volt Sherlock Holmes, és hogy miben rejlik a méhek gyógyító ereje, valamint mi a méhek és a méhészeti termékek értelme és célja.
A Méhészet Művészete nem csupán egy újabb méhészetről szóló könyv, hanem egy olvasmányos és szórakoztató utazás a méhek világába és az emberi kultúrába. Weiner Sennyey Tibor egyedülálló stílusával és szakértelmével életre kelti a méhészet történetét és jelentőségét. Arra ösztönöz bennünket, hogy fordítsunk kellő figyelmet a méhek védelmére, hogy megőrizzük őket a jelen és jövő generációi számára.

Méhészet

Ez a könyv mélyebb megértést és egész biztosan sok örömet nyújt majd mindazoknak, akik érdeklődnek a természet, a kultúra és az emberi kapcsolatok iránt.
(Weiner Sennyey Tibor: A méhészet művészete,  Kiadó: Gazsó Méhészet, 2024, ISBN 978-615-01-9719-7) 

A kötet megvásárolható: ITT!

A Méhészet Művészete szerzőjéről

Weiner Sennyey Tibor József Attila-díjas költő és író, Szentendrén él. Az írás mellett kertészkedik és gyakorló méhész. Korábbi kötetei: Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve és a Weöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai.
Ajánljuk még:

Méhészjáték az oktatásban

A méhviasz és a lép – avagy mérnökök-e a méhek?

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: