0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 21.

Nem adom fel! – egy méhész önvallomása

Tűnődtem, és úgy ítéltem meg, hogy hozzáfogok! Le fogom festeni. Már lecsiszoltam és le is alapoztam a korlátot, most jön a szín. Függetlenül attól, hogy elsüllyed vagy fent marad a felszínen.
Egyébként sok kedvem nincs pillanatnyilag vízvezeték-szerelést tanulni vagy egyéb területeken eleget tenni különböző szakmai kihívásoknak. Negyven év következetes és szorgalmas munkám van a méhészetben (elnézést az öndicséretért). Negyven év szinte egy élet!

Az összeszedett eszközök, raktárak, a kiépített kapcsolatok, megszerzett tudás és tapasztalat is visszatart attól, hogy más területen tegyem próbára magam (a cikkben szereplő képek a Szerző méhesében készültek – a Szerk.). Volna bár más lehetőség is, mert az mindig van, de úgy néz ki, nem akarom, hogy legyen. Talán mindebből táplálkozik és hízik a méhészkedésbe vetett hitem.

jármű teherautó kamion méhészeti

Egyelőre tehát lehetne, de nem akarok más lehetőségekkel élni, így hát leegyszerűsödött a képlet. Ha meg akarom tartani eddigi életszínvonalamat, kénytelen vagyok fejleszteni, átalakítani, elsősorban a szemléletemet, és ezáltal, ha minden igaz, előrelépni és tudatosan fejleszteni a szakmába vetett hitemet is!

Lehetne a témát tovább ragozni és „hastáncolni körülötte”, de nincs tovább. Hangsúlyozni kívánom: mindaz, amit leírtam, csakis kizárólag rólam szól, a pillanatnyi elképzeléseimről, érzéseimről, lehetőségeimről, amelyek alapján úgy döntöttem, hogy a tőlem telő erőbevetéssel, szükséges következetességgel, szorgalommal és hittel folytatom a méhészkedést.

Janovics István,
Sándorfalva

Forrás: Méhészet

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: