0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 25.

Tovább bővül az Agrárminisztérium és a FAO együttműködése

Magyarország számára prioritás a magyar szakértelem átadása a fejlődő déli országoknak, a fejlesztési tevékenységünk során mi is kiemelt figyelmet szentelünk a kisgazdaságok támogatására.

Dr. Ökrös Oszkár helyettes államtitkár az Agrárminisztériumban fogadta az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Dél-Dél és Háromoldalú Együttműködésének (SSTC) igazgatóját, Anping Ye-t, hogy megvitassák a FAO és hazánk együttműködésének további bővítési lehetőségeit a „Globális Dél” fejlődése érdekében.

Az SSTC feladata, hogy hatékony nemzetközi partnerségeket hozzon létre, fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat és technológiákat fejlesszen tovább, innovációkat valósítson meg a mezőgazdaság és vidékfejlesztés területén a „Globális Dél” országaiban.

Anping Ye hangsúlyozta, hogy a FAO SSC támogatási tevékenysége elsősorban a kisgazdaságokat és a fiatalokat célozza. Az igazgató elmondta, hogy szervezete kiváló kapcsolati hálóval rendelkezik, amely támogatást nyújthat Magyarország régióban folytatott fejlesztési tevékenységéhez.

Dr. Ökrös Oszkár helyettes államtitkár kiemelte, hogy Magyarország számára prioritás a magyar szakértelem átadása a fejlődő déli országoknak, a fejlesztési tevékenységünk során mi is kiemelt figyelmet szentelünk a kisgazdaságok támogatására. A helyettes államtitkár tájékoztatta az igazgatót az Agrárminisztérium ugandai agrár-szaktanácsadó képzési programjáról, melynek keretében a magyar szakértők évek óta kiemelkedő eredménnyel képeznek agrárszakembereket. Ökrös Oszkár beszélt az Agrárminisztérium FAO-val közös ösztöndíjprogramjáról is, amely által közel 50 fejlődő ország több, mint 400 hallgatója végezhette el mester szintű tanulmányait magyar agráregyetemeken, továbbá elmondta, hogy Magyarország részéről a következő években jelentős akvakultúra fejlesztési projekt megvalósítását tervezzük Kelet-Afrikában. A helyettes államtitkár és az igazgató megegyeztek, hogy mind a szaktanácsadó képzés, mind az akvakultúra beruházások tekintetében a FAO szakemberei és infrastruktúrája fokozottan segítik Magyarország törekvéseit a régióban.

Forrás: Agrárminisztérium

Magazin ajánló: