Ám mint ahogy említettük, sok mindentől függ, szervezetünk hatékonyan elő tudja-e állítani a vitamint. Idősebb korban például már kevésbé, de sötétebb bőrtónussal is ugyanez a helyzet. A vese- és a májbetegek illetve a cöliákiások általában alacsonyabb D-vitaminszinttel rendelkeznek. A szakember arra is figyelmeztet, hogy ugyanez igaz a túlsúllyal rendelkezőkre is, így esetükben is fontos a D-vitamin pótlása. Azt is jó, ha tudjuk, hogy
Ettől függetlenül bőrünk egészsége érdekében elengedhetetlen a fényvédelem!

A legjobb élelmiszerek D-vitamin beviteléhez
• Olajos halak (lazac, makréla, pisztráng)
• Tőkehalolaj
• Tojássárgája
• Gomba

A tél közeledtével érdemes ellátogatni háziorvosunkhoz, aki segítséget nyújthat egyéni igényünk meghatározásában, valamint D-vitaminkapszulát is felírhat, mellyel jelentősen támogathatjuk szervezetünket az elkövetkezendő hónapokban.
Ajánljuk még: