Ha meghalljuk, hogy szívbarát táplálkozás, rögtön arra gondolunk, mi az, amit nem szabad fogyasztanunk. Ilyen élelmiszerek például a telített zsírsavakban gazdag, bő olajban kisütött rántott ételek vagy a feldolgozott vörös húsok. Ugyanakkor azt is érdemes megnézni, melyek azok az élelmiszerek, amik viszont kedveznek létfontosságú szervünknek: a tiltólistás ételek helyett most bemutatjuk, miket érdemes beépíteni táplálkozásunkba.
Olajos halak szívbarát

Az egészséges zsírok csodákat tehetnek a szívvel. A SheFinds dietetikusa a lazac, a makréla és a szardínia fogyasztását javasolja, megjegyezve, hogy ezek
A szakember azt javasolja, hogy legalább hetente kétszer fogyasszunk olajos halakat. Lazacot csupán citrommal és fűszerekkel is ízletesre grillezhetünk, illetve bármelyik halat adhatjuk salátához – gyors és finom, de legfőképp szívbarát vacsora!
Bogyós gyümölcsök szívbarát

A kicsi, de annál egészségesebb gyümölcsök az egész szervezet számára jótékonyak.
Ezek pedig fontos tényezők a szívbetegségek megelőzésében. A dietetikus azt javasolja, adjuk a bogyósokat egészséges turmixokhoz, szórjuk őket müzlire vagy joghurtra, vagy egyszerűen csak fogyasszuk őket nassolnivalóként.
Olajos magvak

A dióféléknél nem is lehet jobb egészséges nassolnivalót találni. Gazdagok egészséges zsírsavakban, rostokban és magnéziumban, amelyek segítenek csökkenteni a rossz LDL- koleszterinszintet és növelik a jó HDL-koleszterinértékeket.
Zöld leveles zöldségek

A zöld leveles zöldségek fogyasztása, mint például a spenóté és a kelkáposztáé, az egyik legjobb szívbarát választás. Tele vannak káliummal, mely segít a vérnyomás szabályozásában, és nitrátokkal, amelyek javítják a vérkeringést. A dietetikus azt ajánlja, hogy keverjünk spenótot turmixokba, adjunk kelkáposztát levesekhez, és készítsünk köretet mángoldból, melyet fokhagymával és olívaolajjal párolunk.