Ne vesszen kárba!
Az avokádó kapcsán sokaknak okoz fejfájást, hogy rájöjjenek, mikor érett be. Egy korábbi cikkünkben már írtunk azokról a trükkökről, melyek segítségével könnyen megállapítható, érdemes-e már felvágni. Sajnos a legjobbakkal is megesik, hogy már késő, és túlérett. A bebarnult avokádó látványa nem éppen bizalomgerjesztő, ám az íze sokszor ugyanolyan tökéletes, mint a friss, zöldé.
A Guardian receptjéből 4 kisebb adagnyi desszert készülhet.
Hozzávalók
- 1 érett avokádó
- 30 g folyékony édesítőszer (lehet méz vagy datolya/agavészirup is)
- 25 g cukrozatlan kakaópor
Az elkészítése rendkívül egyszerű: a hozzávalókat csupán össze kell turmixolni. Egy kis vízzel hígítható, ha túl sűrű lenne. Akár 3 napig is eláll hűtőben tárolva, a tetejére pedig szórhatunk akár egy kis tengeri sót, reszelt étcsokoládét, kakaóbabot vagy aprított magvakat is.