A cottage cheese az egészségtudatos fogyasztók valóságos jolly jokere. A krémes, túróhoz hasonló tejterméket sokféleképpen felhasználhatjuk: kerülhet rozspirítósra zöldfűszerekkel, de akár gyümölcsökkel is fogyaszthatjuk uzsonnára. Olcsó, könnyen beszerezhető, zsírszegény változatban is elérhető, és még laktat is. Most pedig azt is eláruljuk, hogyan készíthető el segítségével a tökéletes rántotta!

Így készül a rántotta cottage cheese-zel
Keverd össze őket, szórj bele egy csipet sót is, borsozd ízlés szerint. Ezután botmixer segítségével dolgozd össze a tojást a tejtermékkel, míg teljesen sima keveréket nem kapsz. Süsd meg alacsony fokozaton egy kis olíva- vagy kókuszolajon. A rántotta tetejére reszelhetsz egy kis parmezánsajtot, majd teljes kiőrlésű pirítóssal és friss zöldségekkel tálalhatod is.
Bónusz tipp: a tojáshoz keverj snidlinget vagy apróra vágott újhagymát is!

Ha elkészíted, nemcsak finom, de rendkívül laktató reggelit fogyaszthatsz el. A két tojással összesen 12, míg 50 gramm cottage cheese-zel 6 gramm fehérjét viszel be (egy átlagos felnőtt esetében naponta 0,8 gramm fehérje/testsúlykilogramm az ajánlott beviteli mennyiség).
Segítségükkel ugyanis stabil vércukor-szintszinttel telhet a délelőtt, és jópár óráig biztosan nem fogunk megéhezni. A fehérjebevitel a jóllakottságérzet mellett elengedhetetlen izmaink és hormonjaink megfelelő működése érdekében is.
Legközelebb pedig próbáld ki a huevos fritost, azaz a spanyol tükörtojást is reggelire!
