0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. március 19.

A hozzávaló, amitől tökéletes lesz a rántotta: nemcsak finom, de még olcsó is

Az alábbi élelmiszer segítségével pehelykönnyű tojásételt készíthetsz, ráadásul még a fehérjetartalmát is növelheted.

A cottage cheese az egészségtudatos fogyasztók valóságos jolly jokere. A krémes, túróhoz hasonló tejterméket sokféleképpen felhasználhatjuk: kerülhet rozspirítósra zöldfűszerekkel, de akár gyümölcsökkel is fogyaszthatjuk uzsonnára. Olcsó, könnyen beszerezhető, zsírszegény változatban is elérhető, és még laktat is. Most pedig azt is eláruljuk, hogyan készíthető el segítségével a tökéletes rántotta!

rántotta
Illusztráció: Freepik

Így készül a rántotta cottage cheese-zel

Két tojáshoz nagyjából 50 gramm cottage cheese-re lesz szükséged.

Keverd össze őket, szórj bele egy csipet sót is, borsozd ízlés szerint. Ezután botmixer segítségével dolgozd össze a tojást a tejtermékkel, míg teljesen sima keveréket nem kapsz. Süsd meg alacsony fokozaton egy kis olíva- vagy kókuszolajon. A rántotta tetejére reszelhetsz egy kis parmezánsajtot, majd teljes kiőrlésű pirítóssal és friss zöldségekkel tálalhatod is.

Bónusz tipp: a tojáshoz keverj snidlinget vagy apróra vágott újhagymát is!

cottage cheese, friss sajt
Illusztráció: Freepik

Ha elkészíted, nemcsak finom, de rendkívül laktató reggelit fogyaszthatsz el. A két tojással összesen 12, míg 50 gramm cottage cheese-zel 6 gramm fehérjét viszel be (egy átlagos felnőtt esetében naponta 0,8 gramm fehérje/testsúlykilogramm az ajánlott beviteli mennyiség).

A dietetikusok azt ajánlják, reggelire mindenképp fogyasszunk proteinben gazdag élelmiszereket.

Segítségükkel ugyanis stabil vércukor-szintszinttel telhet a délelőtt, és jópár óráig biztosan nem fogunk megéhezni. A fehérjebevitel a jóllakottságérzet mellett elengedhetetlen izmaink és hormonjaink megfelelő működése érdekében is.

Legközelebb pedig próbáld ki a huevos fritost, azaz a spanyol tükörtojást is reggelire!

omlett sonkával
Illusztráció: Freepik
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/realsimple.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Oda van mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Oda van mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.