9. Dinnye (128 gramm = 13 g szénhidrát): Cassetty szerint ez egy másik tápanyagokban gazdag, alacsony szénhidráttartalmú élelmiszer, amelyet érdemes beépíteni az étrendbe. „Egy dolgot szeretnék tisztázni: nem kell aggódnunk a gyümölcsökben lévő természetes cukor miatt. Ez egészen más, mint az élelmiszerekhez hozzáadott cukor” – mondja.
10. Alma (128 gramm = 17 g szénhidrát): Most van az alma főszezonja, és Cassetty szerint ez egy újabb mérhetetlenül előnyös, alacsony szénhidráttartalmú gyümölcs. Ismerjük azt a régi mondást, hogy napi egy alma az orvost távol tartja? Ez azért van, mert az almában található procianidinek (egyfajta flavonoid) összefüggésben vannak az LDL-koleszterinszint csökkentésével, ami segít megvédeni a szív- és érrendszeri betegségektől.
11. Cseresznye (128 gramm = 19 g szénhidrát): Bár a cseresznye szénhidráttartalma magasabb, mint a listán szereplő legtöbb ételé, Cassetty szerint még így is belefér az alacsony szénhidráttartalmú étrendbe. A cseresznye nassolása segít a bélrendszer egészségének támogatásában (a gyümölcs rostjainak köszönhetően), az agy egészségében (az antioxidánsok miatt) és az immunrendszer egészségében (a C-vitamin miatt).
Tenger gyümölcsei
12. Lazac (og szénhidrát): London szerint a tenger gyümölcsei alacsony szénhidráttartalmúak, és gyakorlatilag mindenkinek előnyére válhat, ha többet fogyaszt belőlük.
Azt javasolja, hogy variáljuk a tenger gyümölcseinek forrását, hogy ne unjuk meg. Cassetty különösen a lazacot ajánlja. „Különösen gazdag omega-3 zsírsavakban, egy olyan zsírtípusban, amely segít csökkenteni a gyulladást, és véd a szívbetegségekkel és esetlegesen a hangulati zavarokkal szemben” – mondja.
13. Tonhal (0g szénhidrát): Cassetty szerint a lazachoz hasonlóan a tonhal is remek forrása az omega-3 zsírsavaknak. Akár frissen, akár fagyasztva vagy konzervben vásárolunk tonhalat, számos előnyét élvezhetjük. A tonhal, akárcsak más tengeri herkentyűk, szintén tele van fehérjével, így ha hozzáadjuk az étkezésünkhöz, az laktatóbb lesz, és segít energiával ellátni a szervezetünket.
14. Makréla (0g szénhidrát): Még egy fehérjével és omega-3 zsírsavakkal teli hal, amelyet London ajánl, a makréla. „Az olyan zsíros halak, mint a lazac és a makréla, magas D-vitamin-tartalmúak is” – mondja.
15. Szardella (0g szénhidrát): Sokan figyelmen kívül hagyják a szardellát, de London szerint remekül beilleszthető az ételekbe, mivel egyszerű, alacsony szénhidráttartalmú módon növelhetjük az étkezésben lévő fehérjék és omega-3 zsírsavak mennyiségét. A szardellát például sült spárgával, olívaolajjal, fokhagymával, pirospaprikapehellyel és petrezselyemmel ízesíthetjük.