"Imádok egészségesen étkezni, és az az igazság, hogy nem kell sok pénzt költenünk ahhoz, hogy finom és egyben egészséges ételeket fogyasszunk" - mondja Dr. Will Li. Íme, a 10 könnyedén beszerezhető szuperélelmiszer, amellyel nem véthetünk hibát az egészségünk megőrzéséért folytatott törekvéseinkben.
1. + 2. Mogyoróhagyma és gyömbér (párban)

"A gyömbér tökéletes párosa a mogyoróhagymának, ezért mártogatós szószba szoktam keverni őket" - mondja Dr. Will. "Aprítsuk fel a gyömbért a mogyoróhagymával, majd adjunk hozzá ecetet vagy szójaszószt, és máris kész a szósz vagy pác."
3. Kapribogyó
A kapribogyót leginkább úgy lehetne körül írni, mint "apró kis kincsek egy üvegben" - mondja Dr. Will. Vadon nőnek, a Földközi-tenger igazán száraz területein (Szicília partjainál és a görög Szantorini szigetén), és valójában már több mint 2000 éve fogyasztják őket! Ami azonban szuperélelmiszerekké teszi őket, az a bioaktív kvercetin rendkívül magas szintje, amely segít csökkenteni a gyulladást és fokozza az anyagcserét. Sőt, bár sokkal kisebbek, valójában 60-szor annyi kvercetint tartalmaznak, mint a vöröshagyma!
- mondja Dr. Will. "Tegyük le őket egy vágódeszkára, és gyorsan aprítsuk fel, hogy felszabaduljanak az aromák. Mivel már egy kevés is elegendő belőle, így igazán sokáig elég egy üvegnyi!"
4. Osztriga
A friss osztrigák jellemzően drágák, melyekhez a legtöbb ember csak étteremben juthat hozzá. De, ahogy Dr. Will elmagyarázza, van egy megoldás: az osztriga konzerv! "Az osztriga konzervet jóval könnyebb és egyben olcsóbb beszerezni, mint beülni egy étterembe" - jegyzi meg. Mint kifejti, "az osztriga jó forrása az egészséges omega-3 zsírsavaknak, amelyek jót tesznek a szív és az agy egészségének és a keringésnek." És hogy mennyit kell enni belőle, hogy jót tegyen az anyagcserének? "Ez egy meglepő szuperélelmiszer" - mondja Dr. Will -
5. Paradicsompüré

6. Sárgarépa
Dr. Li szerint a sárgarépa retinoidokat tartalmaz, különösen luteint és zeaxantint, amelyek védik a látást az életkor előrehaladtával.
"Lendítsük fel az anyagcserénket, és csökkentsük a vérnyomásunkat sárgarépa fogyasztással" - teszi hozzá Dr. Li.
7. Lilahagyma
Dr. Li szerint a zöldhagyma mellett a lilahagyma is jót tesz. Azonban ne hámozzunk le túl sok réteget! Szerinte a lilahagyma héjában jótékony bioaktív anyagok vannak. És bár nincs bennük annyi kvercetin, mint a kapribogyóban, mégis szuperélelmiszernek számítanak.
8. Fokhagyma

9. Petrezselyem
A doktornő szerint a petrezselyem olyan természetes bioaktív anyagot tartalmaz, amely jót tesz az agy egészségének és az anyagcsere működésének.
10. Őrölt kömény
A számos ételben használt fűszer, az őrölt kömény Dr. Li szerint gyulladáscsökkentő, tele van antioxidánsokkal, valamint csökkentheti a vérnyomást is.