Fokhagyma
Nem is kell messzire mennünk érte, bizonyára mindenki konyhájában megtalálható. A fokhagyma növényi vegyületei, a fenolok javíthatják koleszterin- valamint vérnyomásszint-értékeinket. Ilyen jótékony növényi vegyület például a szaponin, az allicin és a kaptopril, melyek hozzáadásával már fokhagymaalapú táplálék-kiegészítőket is gyártanak.
Chia mag
Amilyen apró, olyan egészséges! A chia mag rostban és Omega-3 zsírsavakban gazdag, melyek jó hatással vannak szívünkre.
Szója
A szójatartalmú élelmiszerek, mint amilyen a tofu is, bővelkednek szívbarát növényi vegyületekben. Ezek egyike az úgynevezett izoflavonok, melyek a fitonutriensek csoportjához tartoznak. Korábbi kutatások alapján azok esetében,
ellentétben azokkal, akik étrendje nem tartalmazza ezt az élelmiszert.
Zöld leveles zöldségek
A zöld leveles zöldségek kategóriája olyan népszerű szuperélelmiszereket foglal magában, mint például
Nitrátokban gazdagok, melyek nitrogén-oxiddá alakulva támogatják az érfalak rugalmasságát, így segítve szívünk egészséges működését. Ráadásul a zöld leveles zöldségek nem csak szívünknek tesznek jót, de fogyasztásuk testsúlyszabályozás szempontjából is kedvező, sőt, még agyunk frissességét is támogathatjuk velük.