Mit tegyünk a megszáradt kenyérrel?
Még ha már szárazabb is, semmiképp ne dobja ki! Helyette inkább próbálja ki az alábbi kenyérmentő ötletek egyikét.
Kruton: Vágjon kis kenyérkockákat, locsolja meg őket olívaolajjal, sózza, fűszerezze őket kedve szerint. Süsse sütőben, air fryerben vagy serpenyőben mindaddig, amíg a krutonok aranybarnák nem lesznek. Tökéletes ropogós eleme salátáknak, krémleveseknek.
Zsemlemorzsa: Legegyszerűbben úgy készítheti el, ha alacsony hőfokon kezdi sütni a kenyérszeleteket, majd egy daráló segítségével fejezi be a folyamatot.
Bundás kenyér vagy francia pirítós: Kifejezetten jót tesz mindkét finomságnak, ha már kissé szikkadt pékáruból készíti.
Az itthon ismertebb, sóshoz hasonlóan tojásba kell forgatni a kenyérszeleteket, azzal a különbséggel, hogy ahhoz még kis tejet, fahéjat, cukrot is adunk. Miután megsültek az édes szeletek, akár juharsziruppal is tálalhatjuk őket, de a bogyós gyümölcsök is jól illenek a francia pirítóshoz. Készítheti kenyér helyett baguetteből vagy akár kalácsból is, utóbbi esetében kevesebb cukor is elegendő hozzá.
Kenyérpuding: Kissé furcsán hangozhat, de érdemes kipróbálni. Dolgozzon össze szeletelt kenyérrel tejet, tojást, cukrot, fahéjat és egyéb fűszereket (például mézeskalács-fűszerkeveréket), majd süsse meg az egyveleget.