0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

Csinálja ezt a kenyérrel, hogy biztosan friss és ropogós maradjon

Legyen szó házi készítésű kenyérről vagy kézműves cipóról, minél frissebb, annál jóízűbben falatozzuk. De hogyan őrizzük meg minél tovább a pékáru legjobb formáját?

Mit tegyünk a megszáradt kenyérrel?

Még ha már szárazabb is, semmiképp ne dobja ki! Helyette inkább próbálja ki az alábbi kenyérmentő ötletek egyikét.

Kruton: Vágjon kis kenyérkockákat, locsolja meg őket olívaolajjal, sózza, fűszerezze őket kedve szerint. Süsse sütőben, air fryerben vagy serpenyőben mindaddig, amíg a krutonok aranybarnák nem lesznek. Tökéletes ropogós eleme salátáknak, krémleveseknek.

leves

Zsemlemorzsa: Legegyszerűbben úgy készítheti el, ha alacsony hőfokon kezdi sütni a kenyérszeleteket, majd egy daráló segítségével fejezi be a folyamatot.

Bundás kenyér vagy francia pirítós: Kifejezetten jót tesz mindkét finomságnak, ha már kissé szikkadt pékáruból készíti.

A francia pirítós nem más, mint a bundás kenyér tengerentúlon népszerű, édes verziója.

Az itthon ismertebb, sóshoz hasonlóan tojásba kell forgatni a kenyérszeleteket, azzal a különbséggel, hogy ahhoz még kis tejet, fahéjat, cukrot is adunk. Miután megsültek az édes szeletek, akár juharsziruppal is tálalhatjuk őket, de a bogyós gyümölcsök is jól illenek a francia pirítóshoz. Készítheti kenyér helyett baguetteből vagy akár kalácsból is, utóbbi esetében kevesebb cukor is elegendő hozzá.

french toast

Kenyérpuding: Kissé furcsán hangozhat, de érdemes kipróbálni. Dolgozzon össze szeletelt kenyérrel tejet, tojást, cukrot, fahéjat és egyéb fűszereket (például mézeskalács-fűszerkeveréket), majd süsse meg az egyveleget.

Ha megfogadja az alábbi tippeket, nem csak pénztárcája, de még a bolygó is hálás lesz, a hulladékcsökkentésnek köszönhetően!
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ fooddrinklife.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.