0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. szeptember 17.

Olgamajor mindig lélegzetelállító

Erdők ölelésében, költői szépségű helyen, a Göcsej szívében mint óriási piros kalapú gomba bújik meg a Zalaerdő Zrt. Olgamajori Vadászkastélya.

Marinált marha fehérpecsenye, tökmagolajos zöldsalátával

Hozzávalók: 80 dkg marha fehérpecsenye, só, balzsamecet, lilahagyma, vegyes zöldsaláta (idény jellegű), olívabogyó, száras kapribogyó.

A besózott marha fehérpecsenyét húslevesben puhára főzzük. Egy kevés lében langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a balzsamecetet, lilahagymát és tökmagolajjal meglocsoljuk. Ebben a pácban többszöri átforgatással érleljük egy-két napig. Tálaláskor a húst vékonyra szeleteljük, meglocsoljuk a páclével és a tökmagolajjal. Lilahagyma-karikával, olívabogyóval és száras kapribogyóval díszítjük. Idény jellegű tökmagolajos, vegyes zöldsalátával kínáljuk.

marha előétel kastély
Fotó: Kiss Gergő

Medvehagymás-sajtos csiga

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg sertészsír, 2 tojássárgája, 2 dkg élesztő 1,5 dl tejben, 1 kk. cukorral felfuttatva, 1 kk. só. A töltelékhez: 10 dkg cheddar sajt, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg krémsajt, 10 dkg fetasajt, 1 ek. tejföl, 10 dkg aprított medvehagyma.

A tészta hozzávalóiból könnyű, levegős tésztát dagasztunk. Szobahőmérsékleten 40 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket, melyhez a keményebb sajtokat lereszeljük, összekeverjük a krémsajttal és a tejföllel. A pihentetett tésztát két cipóra osztjuk és fél cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a sajtkrémmel, melyre ráreszeljük a fetasajtot, majd rászórjuk az aprított medvehagymát. Szorosan feltekerjük, és 2 cm vastag darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 °C-os sütőben szép pirosra sütjük.

medvehagymás sajtos csiga kastély
Fotó: Kiss Gergő

Szarvas gerinc házi burgonyafánkkal, szilvacsatnival, párolt almával

Hozzávalók: 1 kg szarvas gerinc, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, néhány szem borókabogyó, 1 tk. vadak-fűszerkeverék.

A burgonyafánkhoz: 14 dkg főtt, áttört, kihűtött burgonya, 1 kk. só, 20 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1,5 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva, 3 ek. olaj.

A szarvas gerincet besózzuk, és kevés zsiradékon kérget sütünk neki. Ezután rátesszük a fűszereket és a hagymákat, majd sütőben lefedve 160 °C-on 20-25 percig rozéra sütjük. A házi burgonyafánkhoz a hozzávalókból könnyű tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra sodorjuk, és 5 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. Kb. 30 percig langyos helyen kelesztjük, majd közepesen forró olajban aranysárgára sütjük.

Fotó: Kiss Gergő
Forrás: A Mi Erdőnk

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: