0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

Nem tudja, mihez kezdjen a rengeteg paradicsommal? Segítünk!

Ha unja már a lecsót... Mikor beindul a kert, és megállíthatatlanul ontja magából a kert a sok paradicsomot, hirtelen előáll a bőség zavara.

Ha az utóbbi időben kicsit sokszor került paradicsomleves, lecsó vagy paradicsomsaláta a menüre, ideje egy kis változatosságot vinni a felhozatalba. Jöjjön néhány újdonság paradicsommal, méghozzá úgy, hogy jusson későbbre is.

A paradicsom erősíti az immunrendszert, segíti a májat, védi az ereket, valamint csökkenti a szívroham kockázatát. Megóvja a szervezetet az oxidatív károsodás ellen. Fogyasztását különféle ráktípusok esetén találták hatékonynak, úgymint gyomor-, hasnyálmirigy-, tüdő-, vastagbél-, száj-, nyelőcső, mell- és méhnyakrák ellen.

paradicsomotAzok a férfiak, akik akárcsak hetente két alkalommal paradicsomot, vagy paradicsomos ételt fogyasztanak, csökkenthetik a prosztatarák kialakulásának esélyét. Tehát nem kérdés, miért érdemes fogyasztani. De vajon hogyan? A legjobb éretten, jól feltárva, hőkezelve, egy kevés olajjal.

Következzen először két csodás, és könnyen elkészíthető fogás a hétköznapokra, majd három további ötlet ahhoz, hogy minél tovább élvezhessük a nyári paradicsom ízeit.

Nyári tésztaszósz:

mossunk meg 8 közepes, napérlelte paradicsomot, vágjuk félbe, távolítsuk el a zöld részeket, és a vágott felükkel lefelé fektessük őket egy tepsire. Egy megtisztított kaliforniai paprikát is vágjunk félbe, vegyük ki a magjait, és szintén tegyük a tepsire vágott felével lefelé fordítva. Dobjunk melléjük 4 meghámozott fokhagymagerezdet, és süssük az egyveleget 175°C-on, míg a paradicsom héja megráncosodik (kb. 30-40 perc). Miután kihűltek, turmixoljuk simára a zöldségeket 3 evőkanál olívaolajjal, néhány bazsalikomlevéllel, fél teáskanál sóval, és egy csipet frissen őrölt borssal. Forrósítsuk fel és kifőtt tésztával tálaljuk.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: