Tofurántotta zöldségekkel
Egészséges reggeli vegán módra? Miért is ne! Ha a komfortzónánkból kilépve inkább kipróbálnánk valami újat a megszokott szalonnás tojás helyett, kóstoljuk meg a tofurántottát. A tofut villával összetörve gyakorlatilag rántotta-állagúra tudjuk elkészíteni. A szójaalapú élelmiszer kitűnő proteinforrás, zöldségekkel párosítva rostban gazdag reggelit varázsolhatunk vele az asztalra. Zsírtartalma révén a jóllakottság is garantált.
A „rántottát” kombinálhatjuk akár magasabb keményítőtartalmú zöldségekkel is, hiszen a tofu makrotápanyagai ellensúlyozzák a nagyobb szénhidrátmennyiséget.
Fogyasszuk a tofurántotta köreteként.
Szardínia teljes kiőrlésű pirítóssal
A szardínia egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nem hiába. Az apró olajos halak ugyanis
Utóbbiak segítik szervezetünk gyulladásos folyamatokkal való megküzdését, melyek a magas vércukorszint egyik kiváltó okaként ismertek.
Fogyasszuk a halat teljes kiőrlésű gabonából készült pirított kenyérrel! Ezen pékáruk bővelkednek cinkben és magnéziumban, mely jótékony ásványi anyagok megfelelő mennyiségű bevitele elengedhetetlen, ha megfelelő vércukorszint-értékeket szeretnénk.