0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 28.

Vércukorszint-csökkentő reggelik: a 6 legegészségesebb párosítás

Bizonyára mindenkinek vannak jól bevált, kedvenc reggeli fogásai. Ám nem biztos, hogy azok a finomságok ízlelőbimbóinkkal ellentétben a vércukorszintnek is jót tesznek....

Tofurántotta zöldségekkel

Egészséges reggeli vegán módra? Miért is ne! Ha a komfortzónánkból kilépve inkább kipróbálnánk valami újat a megszokott szalonnás tojás helyett, kóstoljuk meg a tofurántottát. A tofut villával összetörve gyakorlatilag rántotta-állagúra tudjuk elkészíteni. A szójaalapú élelmiszer kitűnő proteinforrás, zöldségekkel párosítva rostban gazdag reggelit varázsolhatunk vele az asztalra. Zsírtartalma révén a jóllakottság is garantált.

A „rántottát” kombinálhatjuk akár magasabb keményítőtartalmú zöldségekkel is, hiszen a tofu makrotápanyagai ellensúlyozzák a nagyobb szénhidrátmennyiséget.

Hámozzunk meg, kockázzunk fel egy közepes méretű édesburgonyát, főzzük meg, majd egy kevés vöröshagyma, gomba illetve olívaolaj társaságában serpenyőben pirítsuk meg.

Fogyasszuk a tofurántotta köreteként.

rántotta zöldségekkel

Szardínia teljes kiőrlésű pirítóssal

A szardínia egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nem hiába. Az apró olajos halak ugyanis

bőven tartalmaznak fehérjét, D-vitamint valamint értékes Omega-3 zsírsavakat.

Utóbbiak segítik szervezetünk gyulladásos folyamatokkal való megküzdését, melyek a magas vércukorszint egyik kiváltó okaként ismertek.

Fogyasszuk a halat teljes kiőrlésű gabonából készült pirított kenyérrel! Ezen pékáruk bővelkednek cinkben és magnéziumban, mely jótékony ásványi anyagok megfelelő mennyiségű bevitele elengedhetetlen, ha megfelelő vércukorszint-értékeket szeretnénk.

szardínia pirítós

Forrás: cleanplates.com

Magazin ajánló: