0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. december 9.

Vércukorszint-csökkentő reggelik: a 6 legegészségesebb párosítás

Bizonyára mindenkinek vannak jól bevált, kedvenc reggeli fogásai. Ám nem biztos, hogy azok a finomságok ízlelőbimbóinkkal ellentétben a vércukorszintnek is jót tesznek....

Zabkása tejjel

Nem feltétlen kell túlgondolni, ha vércukorszint-barát reggelire vágyunk. A zabban található egyik rosttípus, a béta-glükán elősegíti a sejtek inzulinérzékenységét, ezáltal optimalizálja az evés utáni glükózszintet.

Víz helyett készítsük tejjel, hogy növeljük a kása fehérjetartalmát, kiadósabbá téve azt.

A tej proteinének köszönhetően az elfogyasztott reggeli lassabban is emésztődik meg.

zab, tej, málna

Avokádós pirítós babbal

Elsőre érdekes kombinációnak tűnhet, de érdemes kipróbálni ezt a finomságot is. Egy szelet teljes kiőrlésű pirítóst kenjünk meg összezúzott babbal, majd helyezzük rá az avokádószeleteket.

Fehérje-dús, rostban gazdag, növényi alapú különlegesség reggelire, mely hosszú időre eltelít.

Bár a babfélék szénhidráttartalma magas, ezt javarészt rost teszi ki. Mivel a rost emésztés nélkül halad át szervezetünkön, nem okoz jelentős kilengést vércukorszint értékeinkben.

 

Ezek a reggelik nem csak ízletes löketet adnak napunknak, gondoskodnak a vércukorszint optimális tartományáról, de mindemellett azt is garantálják, hogy energikusan teljen délelőttünk.

 

Forrás: cleanplates.com

Magazin ajánló: