Bogyós gyümölcsök
Az antioxidánsokkal, vitaminokkal és rostokkal teli bogyók remekül illenek a zabkásához. Antioxidáns-tartalom szempontjából az áfonya a legjobb választás, a kék gyümölcs tudja a leghatékonyabban csökkenteni a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat. A krónikus gyulladás pedig lassíthatja az anyagcserét, megakadályozva a fogyást.
Vagy akár meg is mikrózhatod őket, úgy pedig gyümölcszósszal koronázhatod meg a zabkását.
Bónusz tipp: a pépesített gyümölcshöz adj chia magot! Így zselés, lekvárszerű állagot érhetsz el, ráadásul még a tápanyagtartalmat is növeled.
Gyömbér
Valószínűleg előbb nyúlnál fahéjért zabkásakészítéskor, mint gyömbérért – pedig érdemes használni! A gyömbér ugyanis termogén hatású, azaz fokozza a szervezet hőtermelését. Ez az energiaigényes folyamat pedig növekvő kalóriafelhasználással, vagyis az anyagcsere fokozódásával jár.
Ízletes zabkását készíthetsz a fűszerrel: banánnal, körtével, magvajjal és akár más, mézeskalács-ihletésű fűszerrel tökéletes reggeli.