0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. december 7.

4 finomság a zabkásádra, ami még az anyagcserét is felpörgeti

Nincs is jobb, mint egy tál forró zabkásával indítani az őszi napokat. A krémes reggeli ezzel a 4 alapanyaggal együtt pedig nem csak megmelenget, de még tápanyagokkal is feltölt.

Bogyós gyümölcsök

Az antioxidánsokkal, vitaminokkal és rostokkal teli bogyók remekül illenek a zabkásához. Antioxidáns-tartalom szempontjából az áfonya a legjobb választás, a kék gyümölcs tudja a leghatékonyabban csökkenteni a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat. A krónikus gyulladás pedig lassíthatja az anyagcserét, megakadályozva a fogyást.

Szerencsére ősszel sem kell lemondani a szuperegészséges és –finom bogyós gyümölcsökről: a fagyasztott termékek tökéletesek kásafőzéshez.

Vagy akár meg is mikrózhatod őket, úgy pedig gyümölcszósszal koronázhatod meg a zabkását.

Bónusz tipp: a pépesített gyümölcshöz adj chia magot! Így zselés, lekvárszerű állagot érhetsz el, ráadásul még a tápanyagtartalmat is növeled.

áfonyás zabkása
Fotó: Pixabay

Gyömbér

Valószínűleg előbb nyúlnál fahéjért zabkásakészítéskor, mint gyömbérért – pedig érdemes használni! A gyömbér ugyanis termogén hatású, azaz fokozza a szervezet hőtermelését. Ez az energiaigényes folyamat pedig növekvő kalóriafelhasználással, vagyis az anyagcsere fokozódásával jár.

Ezért a gyömbér gingerol és shogaol vegyületei felelnek.

Ízletes zabkását készíthetsz a fűszerrel: banánnal, körtével, magvajjal és akár más, mézeskalács-ihletésű fűszerrel  tökéletes reggeli.

gyömbér
Fotó/Designed by: Freepik
Amennyiben testsúlycsökkentés a célod, figyelj oda, hogy alacsony kalóriatartalmú zabkását fogyassz. Ám mindig gondoskodj róla, hogy a reggeli szénhidrát mellett fehérjét és zsírforrást is tartalmazzon! Így nem fogsz rövidesen megéhezni, és a vércukrodnak sem fog ártani az édes reggeli.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló: