A zabkását sokan tartják a legsokoldalúbb reggelinek: édes, sőt még sós élelmiszerek ezrei közül is válogathatunk feltétnek hozzá. A klasszikus, édes vonalon maradva reszelhetünk bele almát, csurgathatunk rá magvajakat, karikázhatunk rá banánt, akár ropogós kókuszchipssel is feldobhatjuk. Érdemes kipróbálni a sós alapú zabkását is, reszelt cukkinivel, répával, olajos magvakkal, akár még édeskés sütőtökkel is.

Ahhoz, hogy a rostdús reggelink az anyagcserét is támogassa, fontos, hogy ne tartalmazzon hozzáadott cukrot. Ha pedig kifejezetten támogatnád a folyamatot, add hozzá a kásához alábbi 4 élelmiszert is – a SheFinds életmódportál ajánlásával.
Chia mag
Így a zabkását laktatóbbá tehetjük, ha chia magot is kanalazunk bele. A rostok növelik a telítettség érzetet, csökkenthetik a koleszterinszintet és a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatokat. A magok vitamin- és ásványianyag-tartalma pedig kedvezően hat az anyagcserére, így fokozódhat a zsírégetés hatékonysága, az elégetett kalóriák száma.

Mandula
A mandula egyszeresen telítetlen zsírsavai nem csak szívünk és jóllakottságunk, de anyagcserénk szempontjából is előnyösek.
Készíts zabkását mandulavajjal, fahéjjal és szezonális gyümölcsökkel, például szilvával! Ám amennyiben súlyt szeretnél veszíteni, különösen figyelj oda, hogy ne vidd túlzásba a magvajat, hiszen könnyen kalóriabombává teheti a zabkását.
