Túl gyorsan eszed meg
Nem csoda, ha a reggeli kapkodásban az étkezés sem a legnyugodtabb körülmények között zajlik. Ám ha megpróbálsz kicsit több időt szentelni az evésre, olyan kellemetlenségeket úszhatsz meg a nap során, mint például a puffadás.
Amikor nem rágjuk meg alaposan a falatokat és kapkodva eszünk, azzal levegőt nyelünk, mely puffadáshoz, hasi diszkomfortérzethez, a tápanyagok nem megfelelő felszívódásához vezethet. Ezek pedig az egész napi közérzetre rányomhatják a bélyeget.
Időspórolás miatt sokan cukros müzliszeletet, ivójoghurtot vagy munkába menet vásárolt péksüteményt reggeliznek. Ezek a tápanyagban szegény reggelik pedig – csak úgy, mint a már említett cukros ételek – mindössze rövidtávú megoldást jelentenek, hiszen utánuk gyorsan ismét megéhezünk.
A legjobb, ha tudatosan szakítunk időt a reggeli nyugodt elfogyasztására. Ülj le az asztalhoz, rágd meg alaposan az ételt: ez nem csak táplálkozás, de mentális szempontból is hasznos, hiszen segít felkészülni a napra, összeszedni a gondolatokat.
Így készülhet például chia puding vagy zabkása is, amihez a zabot csak felöntjük a választott folyadékkal és éjszakára a hűtőbe tesszük. Reggel pedig már csak a feltéteket kell rápakolni. Szendvicset is készíthetünk előre, vagy akár air fryerben sütött, zöldséges tojásmuffint.