Az egészséges táplálkozás nemcsak a fogyáshoz, hanem az általános egészséghez is szükséges. Az agy a test irányító központja, segít a szívverésben és a tüdő légzésében, sőt, lehetővé teszi a mozgást, az érzéseket és a gondolkodást is.
Ha az alábbi élelmiszereket beépítünk az étrendünkbe, nemcsak a derékbőségünkön fogunk pozitív eredményeket látni, hanem az agyunk megfelelő működését is segítjük. Tanulmányok bebizonyították, hogy ha nem jutunk elegendő omega-3-hoz, az negatívan hat a tanulási folyamatainkra, és akár depressziót is okozhat.

Íme néhány olyan élelmiszer, amely jótékonyan hat a mentális egészségre:
Kávé: ha szeretünk reggelente kávét inni, akkor tudnunk kell azt is, hogy a kávé két fő összetevője, a koffein és az antioxidánsok jót tesznek az agy egészségének. Segít feldobni a hangulatunkat és a koncentrációnkat.
Dió: már mindössze egy maréknyi dió is jótékony hatással van az agyműködésre. A dió tele van antioxidánsokkal, és segít meggátolni az oxidációt az agyban és a szervezetben.
Kurkuma: a kurkuma nagyon jótékony hatással van az egészségünkre. A kurkuma a currypor fő összetevője, és nagyon jót tesz az agynak. A kurkumin, a kurkuma hatóanyaga bizonyítottan átjut a vér-agy gáton, ami azt jelenti, hogy közvetlenül bejut az agyba, és jótékonyan hat az ott lévő sejtekre.
Joghurt: a joghurtról köztudott, hogy jótékony hatással van az emésztőrendszerünkre. De a legújabb tanulmányok azt is kimutatták, hogy a joghurt az ember mentális egészségére is hatással lehet, segítve a stresszszint, a szorongás és a depresszió csökkentését.

Avokádó: az avokádó K-vitaminban és folsavban gazdag.
Az avokádóról köztudott, hogy nagy adag luteint is tartalmaz, amelyet a tanulmányok szintén összefüggésbe hoztak a jobb agyműködéssel.
További cikkeink a témában:
Mentális egészséget javító élelmiszerek: mik azok a fitonutriensek és támogatják-e az agyműködést?